tracker

Thursday, March 6, 2014

Stilul de Muzica Reggae Radacinile Influentele Si Sub-Stilurile Formiat Din acest Gen de muzi



Reggae Este un Gen de Muzica ce-Si sind Provenienta in Jamaika Din Anii 60. Chiar Daca de Foarte Multe Ori Denumirea de Muzica Reggae Este Utilizat Pentru a Descrie Majoritatea ge Nurilor de Muzica cu Provenienta Jamaicana, Numele de Reggae in Principiu Descrie un Stil de Muzice ce Se Deriva Din Originile Stilurilor de Muzica Ska Si Rocksteady.

Muzica Reggae Este Compusa Folosind Instrumente Muzicale ca Percutia, Chiatara Bass ce Ocupa un Rol Foarte wesentliche, Chitara Rece, Instrumente Muzicale cu Clape ca Pianul Sau Sintetizatoarele (Dupa Perioada Anilor 80). in Foarte Multe Circumstante Sunt aanrader Si Instrumente Muzicale de Suflat ca de Exemplu Trompeta, Trombonul Si Saxofonul, Aceste Intrumente fiinden Si Ele de Nenumarate Ori Inlocuite de Sintetizatoare in Perioadele Mai Tarzii Ai Reggae-Lui.

Stilul de Muzica Reggae s-a Inspirat Din Genurile Ska, Mento Si R&B Ale Anilor 60. in Anii 1968 Cel Dintai Album Veritabil al Stilului Reggae ein Fost Pe Piata cu Numele de 'Nanny-Ziegen' Interpretat Marshall de Larry Si Albumul Pe Numele 'Keine weitere Heartaches' de Formatia der Beltones. Muzicianul de Origine Americana Johnny Nash Alaturi de al Sau getroffen Din Anul 1968 Intitulat 'Hold Me Tight' Este Considerat ca fiinden Catalizatorul ce ein Introdus cu Succes Muzica Reggae ni SUA. Tot in Acelasi Timp Influenta Din Muzica Reggae ein Inceput sa Se Reflecte Si Muzica Rock, un Bun Exemplu al Acestui Fapt Este Piesa 'Ob-La-Di, Ob-La-Da' eine Formatiei der Beatles.

in Preioada e 1973 Faima Si Interesul in Muzica Reggae 'Shot a Crescut in Amerika, Lucrul Acesta fiinden Datorat im allgemeinen Filmului ce Poarta Numele de'The Harder They Come'Si Abdeckung-Ul Lui Erci Clapton Dupa Melodia Lui Bob Marley Cunoscuta Pe Numele de ich den Sheriff'.

Genul de Muzica Reggae ein Format de-a Lungul mondiale Foarte Multe Alte Sub-Stiluri de Muzica Precum Root-Reggae, Dub, Raggamuffin, Reggaeton Sau Sau Reggae Fusion.

-Root-Reggae Genul Este un Stil de Muzica sind Inclinatii Spirituale Si Contine Versuri ce ce in o Multime de Cazuri Fac Referire la Dumnezeu Sau Lipsurile Materiale Si Sentimentul de Revolta Asupra Organizatilor Guvernamentale. Acest Sub-Stil de Muzica Reggae ein Inceput sa Prinda Forma in Anii 1970 Si Anumite Nume Renumite ce au Facut Parte Din acest Sub-Stil de Muzica Reggae Sunt Nimeni Altii decat- Burning Spear, Freddie Mcgregor Sau Ijahman Levi.

-Sub-Stilul Denumit Dub, Este im allgemeinen un Stil de Reggae ce Imprumuta Ideea de ein Utiliza Materiale Muzicale Remixate Si in Pflege Se Pune Foarte Mult Akzent Pe Percutie Si Linia de Bas. Putem Afirma ca Sub-Stilul Dub ein Fost Creat de Lee Perry Si King Tubby.

-Stilul Raggamuffin Se Poate Caracteriza ca un Sub-Stil al Stilului de Muzica Reggae ce Ar Putea Fi Indeaproape Asemanant cu Genurile Dub Standortliste Dancehall. Numele de Ragamuffin - Cunoscut Pe Scurt ca Ragga - Este Derivat Din Numele de Lumpenproletariat. Acest Stil de Muzica Este Privint ca Sub-Stilul de Reggae Ascultat de Tinerii Din Ghetouri. Muzica Raggamuffin Este Creata in Cele Mai Multe Cazurie Folosindu-Se Instrumente Muzicale Electronice.

No comments:

Post a Comment